InterTwined – Sylvia Blickman


Oerbos 

Na een rondleiding door het historisch gebouw maakte ik een wandeling op het terrein van het Provinciehuis en stuitte op een plek die me eerder nog niet was opgevallen. Ik trof een wat achterafgelegen stukje “ oerbos “ aan met eeuwenoude bomen, wat een enorm contrast vormde met het gladgestreken plantsoen voor het Provinciehuis.

Daarom besloot ik dit, naar mijn gevoel zo kwetsbare bos, terug te brengen naar het Paviljoen om het te koesteren en te vereeuwigen.

Ik verzamelde bladeren van de oude bomen en droogde ze in mijn herbarium. De volgende stap was het persen van de bladeren in zacht en kleurig metaal. Door uiterste precisie in het persen en het licht schuren werden de structuren helder en de kleuren zachter.

De balans tussen de natuur volgen en deze naar je hand zetten blijkt een spannend proces.

Met het resultaat heb ik een nieuw bos gecreëerd, waarvan de bladeren zijn verbonden met een “gouden” draad om het te koesteren en uit te dragen.

Deel deze pagina op: