2017 | Waanzinnige Sier – CODA museum, Apeldoorn

 

‘Waanzinnige Sier’ , 26 maart t/m 21 mei 2017
Sieraden en foto’s geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch.

De opening is op zondag 26 maart 2017 om
 15:00 uur
 in het CODA Auditorium.
CODA Museum
, Vosselmanstraat 299
, 7311 CL Apeldoorn,
www.coda-apeldoorn.nl

Fabelachtig, intens gedetailleerd en op het waanzinnige af. Zo is het werk van Jheronimus Bosch te omschrijven. Twaalf kunstenaars lieten zich inspireren door zijn werk. Hun sieraden werden vervolgens gedragen door clienten en medewerkers van Reinier van Arkel: een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Fotograaf Marja Sterck portreteerde hen met de sieraden. Op die manier legde ze de verbinding tussen Jheronimus Bosch en de psychiatrie in Nederland. Want Boch en de psychiatrie vierden het afgelopen jaar hun 500 ste verjaardadg. CODA Museum toont de sieraden en foto’s van 26 maart tot en met 21 mei 2017.

De sieraden zijn gemaakt door Sylvia Blickman, Brigit Daamen, Hilde Foks, Jennifer Hoes, Floor Max, Carla Nuis en Annemiek Steenhuis van het Haarlems Sieraad Collectief. Ook is er werk te zien van kunstenaars uit de omgeving van Den Bosch: Marianne van Heesijk, Cecil Kemperink, Josja Schepman, Miriam Slaats en Liesbeth van Well.

Aan ‘Waanzinnige Sier’ hebben een aantal partijen meegewerkt: CODA Museum Apeldoorn, Haarlems Sieraad Collectief (concept), MEETS Margriet Blom (organisatie), individuele deelnemers (sieraden en objecten), Marja Sterck (fotografie), Toon Machiels (concept fotografie), medewerkers en patiënten van Reinier van Arkel (fotomodellen), Coloron Photo Design, Stichting Luster, Stichting Jheronimus Bosch 500 en Stichting Cornelius Roozen Fonds.

Deel deze pagina op: