InterTwined – Floor Max

HOPE, WEALTH en PROSPERITY 

Het prachtige Paviljoen Welgelegen was een groot deel van de vorige eeuw de werkplek van de man, die voor ons Opa Haarlem was.

Om hier ruim 25 jaar na zijn dood te exposeren, vind ik heel bijzonder en bevestigt mijn idee dat familiegeschiedenissen altijd doorgaan maar meestal niet zo als je verwacht.

Het werk dat ik gemaakt heb, bestaat uit drie delen en heeft meerdere invalshoeken. De gebruikte materialen verwijzen rechtstreeks naar veel voorkomende materialen in het gebouw. Metaal, leer, glas en textiel vind je terug in kroonluchters, behang, tapijten en gobelins. In mijn zoektocht naar heldere vormen met een logische opbouw kom ik vaak terecht bij de plantenwereld en de architectuur. De neoclassicistische bouwstijl van Paviljoen Welgelegen en de rijke decoraties hebben een belangrijke rol gespeeld bij de vormgeving van mijn werk voor deze tentoonstelling. Overvloedig, rijk en vol.

De geschiedenis van het gebouw, met haar veranderde functie door de tijd heen, ligt als concept aan de basis van mijn werk. Van particulier verblijf van de vermogende bankier Henry Hope, naar woonplek van koning Lodewijk Napoleon, tot onderkomen van het provinciaal bestuur. Van heel privé naar van ons allemaal.

HOPE is vernoemd naar Henry Hope, de grondlegger van paviljoen Welgelegen.

Mijn werk, WEALTH is onbetaalbaar en wordt het liefst gedragen en gezien.

PROSPERITY is een provinciaal met allure, een symbool van samenwerking en voorspoed.

Deel deze pagina op: