‘Verborgen Schatten’ bij Kweek Design

Rechtsboven: ‘Parels van Haar’, Brigit Daamen. Rechts in het midden: ‘Constructie in draad’, Annemiek Steenhuis.

Verborgen Schatten
Tijdens de expositie ‘Verborgen Schatten’ daagt Kweek Design acht Haarlemse kunstenaars en sieradenontwerpers uit om een duurzaam of circulair sieraad te ontwikkelen. De tentoonstelling is te zien tijdens de Haarlemse Kunstlijn (1, 2 & 3 november) en op 8, 9 en 10 november van 11:00-17:00 uur.

Wat maakt een sieraad waardevol?
Designers Merel Slootheer, Annemiek Steenhuis, Jeanet Gem, Cora Verhoog, Ine van der Sluis, Brigit Daamen, Margo Rademakers en Dorien van Benthem tonen hun kijk op wat een sieraad waardevol maakt. Is het het materiaal? De geschiedenis die het sieraad draagt? De tijd, liefde en aandacht die de maker erin stopt? Of krijgt een sieraad pas waarde wanneer het wordt gedragen? En actueler: als je impact maakt?

Workshops tijdens de Kunstlijn
Tijdens de Kunstlijn vinden er verschillende workshops plaats, waarbij je zelf aan de slag kunt met het maken van een duurzaam sieraad. Van ‘Parels vilten van haar’ op zaterdag 2 november door Brigit Daamen tot het ‘Upcyclen’ van een zelf meegebracht (erf)stuk op zondag 3 november. Wilt u mee doen? Dat kan door u vooraf op te geven bij Kweek Design.

Haarlemmer Kweektuin
Kweek Design (kas aan Marktplein)
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem
www.kweekdesign.nl

Deel deze pagina op: