2011 | Sieraad – De Kloostergangen, Haarlem

 

‘Sieraad’, in de Kloostergangen van het Stadhuis van Haarlem.
Tijdens de Kunstlijn 2011 heeft het Haarlems Sieraad Collectief de gelegenheid gekregen zes collega’s en een fotograaf uit te nodigen en samen met curator Marion Reulen de tentoonstelling ‘Sieraad’ te maken.

De twaalf sieraadontwerpers hebben zich bij het maken van hun sieraad laten inspireren door de Kloostergangen en het Stadhuis. De bijzondere colliers, kragen, armband en penning zijn gefotografeerd op twaalf heel diverse medewerkers van het Stadhuis en komen op die manier tot leven.

Speciaal tijdens het Kunstlijn weekend (5 en 6 november) zijn de fotograaf en de sieraadontwerpers met extra sieraden aanwezig. U heeft zo de gelegenheid een sieraad te passen en hiermee op de foto te gaan. Er zijn tijdens het weekend ook sieraden te koop. Dus kom niet alleen kijken maar grijp deze kans en ervaar hoe bijzonder het is, een extravagant sieraad te dragen.

Voorafgaand aan de opening op vrijdag 4 november zal sieraadontwerper Birgit Laken om 16.30 uur een lezing houden. I.v.m. het beperkt aantal plaatsen vragen we u zo vriendelijk te zijn een plaats te reserveren via curator@kunstlijnhaarlem.nl. Aansluitend zal om 17.00 uur de tentoonstelling officieel geopend worden door Pieter Heiliegers, wethouder Cultuur.

Sieraadontwerpers: Haarlems Sieraad Collectief (Sylvia Blickman, Brigit Daamen, Hilde Foks, Jennifer Hoes, Floor Max en Carla Nuis) in samenwerking met Bas Bouman, Lammers & Lammers, Melina Pyykkonen, Annemiek Steenhuis, Ingeborg Vandamme en Richard Walraven.
Fotograaf: Vesna Zuuring.

 

 

 

Foto op de uitnodiging: Vesna Zuuring.

 

Deel deze pagina op: